Menu
Oude lamp inleveren 23 aug

Verwijderingsbijdrage wat is dat?

Verwijderingsbijdrage.
Jaarlijks worden in ons land naar schatting zo’n 25.000.000 gasontladingslampen en voor 5.500.000 verlichtingsarmaturen afgedankt. Om de hoeveelheid afval te beperken en het energiegebruik te verlagen en nuttiger gebruik van de grondstoffen, hebben een hoge prioriteit voor zowel overheid als producenten en importeurs van verlichtingsapparatuur.

Op 13 augustus 2005 werd het besluit beheer van elektrische en elektronische apparatuur van kracht voor gasontladingslampen en verlichtingsarmaturen.
Hierbij betrokken producenten en importeurs zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor de milieuverantwoorde inzameling en verwerking van de producten die zij op de Nederlandse markt hebben afgezet.

In verband hiermee hebben producenten en importeurs gezamenlijk een systeem opgezet om afgedankte verlichtingsapparatuur efficiënt en milieuverantwoord in te zamelen en te recyclen.

Met ingang van 1 april 2013 is de afvalbeheerbijdrage aangepast.
Gasontladingslampen € 0,14 excl. BTW € 0,1694 incl. BTW
– Fluorescentielampen (buislamp)
– Compact fluorescentielampen (spaarlampen)
– Metaalhalogenide lampen
– Hogedruk kwikdamp lamp
– Hogedruk natrium lampen
– Lagedruk natrium lampen
– LED retrofit lichtbronnen

Uitgezonderd:
– Gloei(draad)lampen
– Halogeenlampen

Dit geldt ook voor verlichtingsarmaturen.
Verlichtingsarmaturen € 0,42 excl. BTW € 0,5082 incl. BTW
– Alle verlichtingstoestellen, voor aansluiting op netspanning, die bedoeld zijn voor lichtbronnen die functioneren met een magnetisch of elektronisch voorschakelapparaat, met uitzondering van halogeenarmaturen
Lightsonline heeft de verwijderingsbijdrage in de prijs van het artikel meegenomen we zijn hard aan het werk om dit apart en zichtbaar als extra regel op de factuur te krijgen.
U kunt uw lampen en of armaturen natuurlijk bij gemeentelijk afval depot inleveren en voor meer informatie kunt u ook de volgende website raadplegen wecycle.nl

Back to top
X